неділю, 13 серпня 2017 р.

Православний дитячий табір "Анголятко" в Мізочі

10 – 11 серпня 2017 року при Свято-Різдво-Богородичному храмі смт Мізоч відбувся Перший дводенний православний дитячий табір «Анголятко». В таборі взяли участь понад двісті дітей віком від 4 до 15 років з селища Мізоч та прилеглих сіл. 


Над проведенням табору трудилися п’ятеро священиків: протоієрей Олександр Карпюк з Мізоча, протоієрей Василій Ярошик з Білашева, протоієрей В’ячеслав Грищук з Будеража, протоієрей Михаїл Дем’янчук з с. Півче та протоієрей Андрій Остап’юк з Урвенни. Допомагали священикам небайдужі православні люди.

Діти були розділені на п’ять груп. Перша група – діти 6-7 років, дуга група – діти 8-10 років, третя група – діти 10-12 років, четверта група – діти 12-14 років, п’ята група складалась з дітей до 6 років. Займалась з найменшими дітками Карпюк Тетяна. Під її мудрим керівництвом дітки займались ліпкою з пластилину, малювали фарбами, кольоровим піском, розфарбовували картинки, оформлювали величезну стін-газету, розмір якої 2,70 х 2,05 метрів.

Пропонуємо ознайомитись з розпорядком православного дитячого табору.
Перший день (10 серпня (четвер)) о 9.30 було відправлено молебень перед початком доброї справи. Дітей розділили на групи і о 10.00 відбулись ігри на знайомство по групах. Діти стали в коло і кидали один одному м’яч. В кого м’яч був у руках, той голосно називав своє ім’я. О 10.30 відбулись бесіди по групах: «Бог. Творіння світу» з музичними фізкультхвилинками. Мазярук Юрій підходив з баяном до групи. Під музику діти робили прості вправи. Також дітям пропонувалося відгадати мелодію. Об 11.30 всі попили запашний чай з солодощами, а о 12.00 було проведено заняття по групах. Перша група вивчала будову храму, також діти піднімались  на дзвіницю й дзвонили в дзвони, а потім гралися на ігровому майданчику, що облаштований біля мізоцького храму. 



Друга група навпаки, спочатку була на ігровому майданчику, а потім в храмі. Третя група грала футбол на спортивному майданчику, що теж облаштований біля храму завдяки спонсорській допомозі Олександра Андріюка, потім для третьої групи було проведено естафети, за які був відповідальний Олесандр Гончарук. Баскетбольні, футбольні та волейбольні м’ячі було придбано завдяки пожертві Мартинчук Валентини. Четверта група навпаки, спочатку була на естафетах, а пізніше на спортивному майданчику. 



О 13.30 всі пішли на смачний обід в кафе «Мрія». Кошти для обіду та інших витрат збирали всі парафіяни мізоцького храму. Було зібрано більше 10000 гривень. Також 1000 гривень пожертвували на табір парафіяни білашівського храму. Потрібно зауважити, що з’їзд розраховувався на 140-150 чоловік, а участь в ньому брали одноразово 180-190 чоловік. О 15.00 відбувся перегляд православних мультфільмів на великому екрані. О 16.00 був квест з сюрпризом. Кожна група отримала карту місцевості, де було позначено місце, в якому були заховані кульки певного кольору кожній команді. Призом (сюрпризом) за знайдену кульку було морозиво, яким всі дружно й поласували. 

О 17.00 знову пили чай з солодощами, а о 17.30 був конкурс караоке. Переможець, яким стала Козяр Таня з Білашева, отримував можливість заспівати пісню на концерті наступного дня. Далі було спілкування, діти ділились враженнями й отримали завдання додому, а саме, принести будь-які прикраси для оздоблення стінгазети. Вже першого дня на стінгазеті з’явились фотографії розміром А-4 з найцікавішими моментами дня що минув. Це відбулося завдяки професійному фотографу табору Аліні Роговик. О 19. 30 діти роз’їхались по домівках.
Другого дня (11 серпня (п’ятниця)) о 10 годині знову відбулись ігри на знайомство, але акцент робився саме на православні імена. Діти розказували як звучать імена їхніх небесних покровителів. Також дітям розповіли про День Ангела, що є днем пам’яті святого, ім’ям в честь якого ми названі. О 10.30 відбулись бесіди по групах на тему: «Різдво Богородиці. Господь Іісус Христос. Церква. Молитва» з музичними фізкультхвилинками. Об 11.30 знову пили чай з солодощами. О 12.00 – заняття по групах. Місця для занятть були тими ж, але групи помінялись місцями. Так Перша група була на спортивному майданчику та на естафетах. Друга група навпаки, на естафетах та спортивному майданчику. Третя група – в храмй  й на ігровому майданчику, а Четверта група на ігровому майданчику й в храмі. О 13.30 всі знову пішли на обід, але вже в приміщення «Дружби», яке надав для харчування дітей Микола Ужелін. Готували й подавали обід, як і першого дня, працівники кафе «Мрія». Далі діти гралися й відпочивали, а після 16.00 відбувся концерт, який організувала Конюшик Наталія й в якому взяли участь талановиті діти Мізоча. Першим номером виступила переможниця конкурсу караоке, що відбувся першого дня. Вона співала, разом з о. Олександром, пісню про маму. Радіомікрофон для потреб табору позичили працівники місцевого будинку культури. 
О 17.00 традиційне чаювання з солодощами. О 17.30 – відбувся колективний запуск мильних бульбашок. Всі діти отримали в подарунок бульбашки і разом їх запускали. Це було дуже гарно й весело. 
О 18.00 відслужили Подячний молебень в храмі, підвели підсумки, звучали слова подяки, а діти отримали на пам’ять книжечки «Дитяча сповідь». Далі було зроблено загальне фото і всі роз’їхались по домівках.
Настоятель Різдво-Богородичного храму виносить щиру подяку всім хто долучився до цієї богоугодної справи, без чиїх трудів, порад та підтримки було б неможливим проведення табору. Всім хто допомагав фінансово, фізично, молитовно хай Господь поверне сили сторицею, та пошле мир і добре здоров’я. Спаси Господи всіх!
 Фото першого дня:
 Фото другого дня:


Опубліковано за адресою: http://pruxod.church.ua/?p=8467

Немає коментарів:

Дописати коментар