четвер, 2 березня 2017 р.

Вітаємо ювіляра!!!

1 березня 2017 р. виповнилось 80 років Відміннику освіти, Заслуженому вчителю України,       хорошій шанованій людині – Овсійчуку Михайлу Якимовичу.
Ваш ювілей – не тільки ваше свято, 
Радіють ваші рідні й друзі теж. 

Хай Бог пошле іще років багато, 

Здоров’я, щастя, радості без меж! 


Нехай добром наповнюється хата, 
Достатком, щирістю і сонячним теплом. 
Хай буде вірних друзів в ній багато, 
Прихильна доля огорта крилом. 

Народився Михайло Якимович в с. Півче, Здолбунівського району, але велика частина його життя пов’язана із Мізочем.
Закінчивши Львівський державний університет і здобувши професію вчителя історії, працював спочатку в Суємській школі вчителем, згодом заступником директора, завучем. А в 1975 році Михайло Якимович був призначений на посаду директора Мізоцької середньої школи, де викладав історію та право.
На посаді директора перебував до виходу на пенсію, до 1998 року. Але і після цього деякий час працював вчителем. Всі, хто його знає  - кажуть, що це вчитель від Бога.
Пропрацювавши на освітянській ниві 33 роки, Михайло Якимович виховав для себе гідну зміну – більше сорока його учнів стали істориками, здобули звання кандидата історичних наук, працюють в престижних вузах України.
Його сини Віктор та Юрій пішли по стопах батька – стали педагогами. Віктор викладає математику в Мізоцькому НВК, а Юрій – географію.
В 2013 році телеканалом РТБ було відзнято документальний фільм СвітОсвіт про династію мізоцьких педагогів Овсійчуків.
(Адреса відео-https://www.youtube.com/results?search_query=Династія+мізоцьких+педагогів)
За свою сумлінну працю в 1974 році Михайло Якимович був удостоєний Міністерством освіти УРСР звання: «Відмінник народної освіти», в 1987 році – «Отличник просвещения СССР», в 1990 році – Указом Президії Верховної Ради УРСР було присвоєно почесне звання «Заслуженого вчителя Української РСР». Крім того Михайло Якимович за свою педагогічну діяльність був нагороджений великою кількістю подяк, грамот, в 1999 році йому була вручена Подяка Президента України Л. Д. Кучми. Він був делегатом VIII з’їзду педагогічного товариства; об’єднання демократичних сил «Злагода»…
На сьогоднішній день Михайло Якимович – енергійна творча людина. Він завжди в курсі подій, які відбуваються в країні та за кордоном, цікавиться новинами економіки, політики, змінами в галузі освіти, культури… Михайло Якимович вже багато років є членом бібліотечної ради Мізоцької міської бібліотеки та учасником краєзнавчого клубу «Берегиня». 

Його допомога, цікаві ідеї, його авторитет, як історика краєзнавця та шанованої людини допомагає нам, працівникам бібліотеки, збирати багатий матеріал по історії Мізоча. А краєзнавство – це один із ключових напрямків роботи нашої бібліотеки.
Ми щиро вдячні йому за підтримку, допомогу, цікаві ідеї. І хочемо побажати йому здоров’я, добра.

Нехай душа у вас ніколи не старіє, 
На білій скатертині будуть хліб і сіль, 
Своїм теплом вас завжди сонце гріє
Слова подяки линуть звідусіль.   

(http://sms.xsms.com.ua/congrat/sms_jubileem/)

Немає коментарів:

Дописати коментар