вівторок, 16 грудня 2014 р.

Мізоцький НВК вшановує захисників України

         Тяжкий рік прожила Україна. Випробування, які випали на долю багатостраждальної держави, ще міцніше її згуртовують. Адже, те, що нас не вбиває, робить сильнішими. Жаль тільки, що боротьба, як з внутрішніми так із зовнішніми ворогами насичена людськими жертвами. Не маємо права їх забути. Зобов’язані про них пам’ятати.
         Протягом І семестру у Мізоцькому НВК був проведений ряд заходів, присвячених актуальним подіям минувшини і сьогодення.

         Патріотизм та героїзм українських козаків був вшанований на великому ліцейному святі Покрови. Глибокою пам’яттю  були згадані причини, факти та наслідки Голодомору в Україні 1932-1933 років на відкритій виховній годині у 10-А класі (кл.кер. Бухало С.В.).  Героїзму українців під час Євромайдану та в АТО, на сході країни і в Криму був присвячений виховний захід, який підготували учні 8-А класу (кл.кер.Степанюк О.О.). На ньому були  присутні батьки, учні та працівники НВК. З особливою увагою всі віднеслись до Якимчук Євгенії, матері  Якимчука Тараса, який загинув, захищаючи Україну в зоні АТО. Саме ця виховна година на прохання глядачів була продемонстрована в школі двічі для різних вікових категорій учнів.
         До дня Збройних Сил України кл.кер. Красовська Н.М. та учні 7-Б класу підготували та провели урочисте свято. На ньому було згадано армії стародавніх часів, Запорізьку січ і другу світову війну. З повагою та теплотою була переказана історія Збройних  Сил України. Хвилиною мовчання учасники та глядачі пом’янули воїнів–захисників нашої Батьківщини.
         До річниці Євромайдану члени учнівського самоврядування та педагога-організатора Парфенюк Т.І. підготували та провели загальношкільний урочистий захід.
         5 грудня, напередодні дня Збройних Сил України у Мізоцькому НВК  була  проведена лінійка, під час якої у виступі директора Овсійчук Р.А., декламатора поезії учениці 11–Б класу Стаднюк Оксани, виконавиці пісні, учениці 8-А класу Голуб Ірини та ведучих, учнів 10-Б класу Мосійчук Наталії, Шелеста Олександра головною звучала думка пошанування воїнів–захисників України та незабутньої пам’яті полеглим героям. Впродовж лінійки вічним вогнем горіли лампадки біля меморіальної дошки Тараса Якимчука на фасаді школи. 
У глибокій скорботі до неї лягли живі квіти його матері і сестри, Здолбунівської районної ради та районної адміністрації, учнів та вчителів НВК.
         Спонсорами виготовлення та встановлення меморіальної дошки Тараса Якимчука виступили такі благодійники:  Соловей Ігор, голова Мізоцької селищної ради Похилюк Богдан та члени виконкому селищної ради.

         Традиції українського народу не забувати полеглих героїв та вшановувати тих, хто захищає нас нині, з відповідальністю продовжує Мізоцький НВК.
         Слава Україні!

         Героям слава!   

                                                                                           Лахман Н. М. 

(фотографії Черниш Л. М.)

Немає коментарів:

Дописати коментар