четвер, 13 липня 2017 р.

Краєзнавчий клуб "Берегиня" 1

Вже 6 років в Мізоцькій міській бібліотеці діє краєзнавчий клуб «Берегиня», метою якого є: «Збереження та популяризація історії краю для майбутніх поколінь.» Робота краєзнавчого клубу направлена на пошук та збереження якнайбільшої кількості краєзнавчих документів та матеріалів, що стосуються історії Мізоча та мізочан: це книги про Мізоч і мізочан, книги написані мізочанами, фотографії, документи, фільми, спогади, публікації, відомості про край розміщені в мережі Інтернет.



На відміну від мистецьких клубів, учасники яких збираються в бібліотеці для вивчення пісень чи виготовлення саморобок… - краєзнавці в основному працюють на місцях, тобто проводять дослідження, опитування очевидців, збір документів, фотографій,  інформації про давні та сучасні події в Мізочі.
Деякі учасники клубу проживають не тільки далеко від Мізоцької міської бібліотеки, а і далеко від самого Мізоча. Спілкування із ними та обмін інформацією проводиться за допомогою мережі Інтернет: через електронну пошту, соціальні мережі, Skype.

На основі зібраного матеріалу та за участі членів краєзнавчого клубу «Берегиня» - в Мізоцькій міській бібліотеці проводяться масові заходи, документальні та мистецькі виставки, які так чи інакше стосуються історії краю. Завдяки краєзнавчій роботі 2016 році Мізоцька міська бібліотека взяла участь у районному конкурсі «Візитівка Здолбунівщини» із роботою: «Парк-пам’ятка «Мізоцький кряж», де здобула ІІІ місце
http://www.zdolbunivcity.net/peremozhtsiv-chekayut-pryzy/
http://www.zdolbunivcity.net/na-konkurs-vizytivka-zdolbunivschyny-park-pamyatka-mizotskyj-kryazh/  






Немає коментарів:

Дописати коментар