середу, 22 липня 2015 р.

Світла пам’ять герою.

19 липня в Мізочі вшановували пам’ять Якимчука Тараса Володимировича , який рік назад загинув в зоні АТО.
Гарний життєрадісний хлопчик, він так і не відсвяткував свій 21 день народження, загинув від ворожої кулі захищаючи свою Батьківщину.


На площі біля Будинку школярів та молоді зібралися жителі  Мізоча, довколишніх сіл щоб віддати шану загиблому героєві Тарасові Якимчуку, та виразити слова вдячності тим героям, які боронять нашу землю від ворога на Сході України.

На території Української православної церкви КП було відкрито і освячено пам’ятник Тарасу Якимчуку, а на Мізоцькому будинку школярів та молоді – меморіальну дошку.


У церимонії відкриття взяли участь голова Здолбунівської райдержадміністрації Сергій Кондрачук та голова Здолбунівської районної ради Василь Тимощук, депутати обласної та районної рад, селищний голова Мізоча…



Не стримуючи сліз присутні оглядали виставку «Світлій пам’яті нашого земляка Якимчука Тараса». Її створили працівники Мізоцької міської бібліотеки дякуючи мамі Тараса – Євгенії Володимирівні, яка надала фотографії  із сімейного архіву.





Крім того присутні знайомилися із матеріалами книжково-документальної виставки «У боротьбі за волю України», де були розміщені інтерв’ю із земляками, які побували в зоні АТО, газетні публікації та вірші про війну на Сході України, а також книга Олега Чорногуза «Дорога до України», яку знайшов учасник волонтерської організації «Самооборона Рівненщини» із Мізоча в зруйнованому бліндажі під Донецьком, та подарував Мізоцькій міській бібліотеці.


Світла і довга пам’ять нашому героєві Тарасові Якимчуку, світла пам’ять всім, хто загинув, боронячи нашу країну від ворога!


Немає коментарів:

Дописати коментар