четвер, 30 квітня 2015 р.

Cвітлий День Перемоги (Пам’ятаймо та бережімо свою історію).

День Перемоги – значуще свято не тільки для України. І які б дискусії не велися – ця дата і надалі буде одною із значних віх нашої історії.
В 1977 році в Мізоцькій школі-інтернаті діяв музей бойової слави, де були зібрані спогади ветеранів Великої Вітчизняної війни та І світової війни, їхні нагороди…


На той час на території Мізоча проживало 9 ветеранів І світової війни та 138 ветеранів Великої Вітчизняної війни.
2000 р. 

В 2008 році в газеті «Вісник Мізоча» за квітень місяць опубліковано список, де написано, що на території Мізоцької селищної ради проживає лише 19 ветеранів Великої Вітчизняної війни.


Ліворуч 
1. Щербаков Костянтин                     2. Коваль Микола Пархомович
3. Федорчук Олександр Антонович 4. Мельник Андрон Якимович
5. Пачебула Василь                            6. Семенюк Марія Дмитрівна
7. Міщенко Олександр Йосипович   8. Лашко Петро Дмитрович
9. Стеценко Сергій Кіндратович

Отож, час іде, ветерани відходять в інший світ, а з ними втрачається і частка нашої історії. Їхніх родичів або немає, або вони проживають далеко від Мізоча і запитати про подвиг наших односельчан під час Великої Вітчизняної війни нема в кого.
В Мізоцькій міській бібліотеці є відомості про 33 ветерани. Ці відомості неповні, багато з них хотілося б доповнити фотографіями, повнішими біографічними даними. Це – крапля із того, що можна було б зберегти, якби такою роботою зайнялися раніше.
Працівники бібліотеки щиро вдячні педагогічному колективу Мізоцької школи-інтернату та нашому волонтеру - Подтопті Л. Ф. за збереження та передачу в бібліотеку матеріалів про ветеранів, які проживали в Мізочі.

Немає коментарів:

Дописати коментар